Service

Ontwerper van visuele communicatie

Als je uitzonderlijk getalenteerd bent in vormgeving, kun je overwegen je talenten aan het werk te zetten om je inkomen in je vrije tijd aan te vullen. Als student vormgeving kun je als freelance ontwerper werken, waarbij je van de gelegenheid gebruik maakt om waardevolle ervaring op te doen die je in de toekomst op je cv kunt zetten. Door het grote aantal freelance ontwerpers dat op de markt beschikbaar is, is er hevige concurrentie in de freelance ontwerpsector. Begin met wat kleine projecten, zoals marketingmateriaal en posters voor kleine bedrijven, om te zien of je het proces kunt aanvoelen.

De marketeer die online werkt

Online marketing is tegenwoordig erg in trek, dankzij het feit dat mensen wereldwijd zo veel tijd online doorbrengen, niet alleen op computers maar ook op smartphones. De voornaamste verantwoordelijkheid van een online/internet marketeer is het verkeer naar websites, sociale media pagina’s, en online markten te vergroten door het gebruik van allerlei online platforms en hulpmiddelen. Studenten die geïnteresseerd zijn in de nieuwste online trends, sociale media platforms, en mobiele toepassingen zullen freelance banen op dit gebied ideaal vinden – vooral marketingstudenten die waardevolle praktijkervaring willen opdoen.

Schrijver van webinhoud en blogs

Als je een student journalistiek bent of gewoon graag schrijft en blogt, kun je geïnteresseerd zijn in het vinden van freelance werk als schrijver van inhoud of blogs voor anderen. Hoewel je waardevolle ervaring opdoet, moet je er rekening mee houden dat je niet voor alle inhoud die je maakt gecrediteerd zult worden. Het goede nieuws is dat freelancen je een grote flexibiliteit geeft wat betreft je planning, en de mogelijkheden op dit gebied zijn talrijk en gevarieerd. Schrijf blogberichten voor kleine bedrijven of particulieren die bereid zijn te betalen voor inhoud van hoge kwaliteit voor hun websites als extra bron van inkomsten.

av studenten service

Een redacteur die als freelancer werkt

Andere mogelijkheden voor universiteitsstudenten zijn redacteurs- en subredacteursfuncties, die ideaal zijn voor studenten die een scherp oog voor detail hebben en uitstekend feiten kunnen checken. Banen als redacteur kunnen minder tijd in beslag nemen dan banen als inhoudsschrijver. Zoals eerder gezegd is het opdoen van deze ervaring een nuttig uitgangspunt voor je toekomstige loopbaan, want het bereidt je voor op een breed scala van functies die met communicatie te maken hebben.

Website ontwikkelaar

Het internet wordt steeds belangrijker voor bedrijven, en website ontwikkeling biedt uitstekende mogelijkheden voor onafhankelijke ontwikkelaars om hun stempel te drukken. Als je bedreven bent in het maken van eenvoudige websites die geschikt zijn voor kleine bedrijven, kun je een vast inkomen verdienen door je website ontwerpen te verkopen. Met behulp van open-source codes voor het inbouwen van e-commerce functionaliteit kun je deze websites tegenwoordig zelfs verkopen aan kleine bedrijven in je buurt.

Toeristische informatiedienst

Last but not least bevat onze lijst van de beste freelance banen voor studenten ook een meer avontuurlijke functie in de natuur. Wie graag direct met mensen werkt, een levendige communicatiestijl heeft, en goed is in het oproepen van feiten en cijfers, kan in deze functie uitstekend passen. Terwijl je weg van huis studeert, is er geen reden waarom je niet kunt opleiden tot reisleider. Je hoeft je alleen maar in te spannen om boeiende feiten en verhalen te leren over het gebied waar je als gids gaat werken. Als je in het buitenland studeert, kun je in de positie komen dat je de perfecte reisgids bent voor toeristen uit je thuisland die iemand zoeken die hun taal spreekt.